Dan 7, Siviri, Grčka – 2021 godina

Sedmi dan, Siviri, Grcka, 2021

Jutros sam opet ustao kasnije nego inače, polumrtav, umoran i neispavan. Opet nisam spavao na terasi. Sam Bog zna zašto. Za doručak sam pojeo neke granule (ili granole) ili tako nešto. Kaže gospodja da moram na dijetu, definitivno. Zbog tog komentara sam otišao do Masutisa po pivo. Uz put svratio u pekaru na jednu krofnu.

Za doručak deca pojela sve što je bilo u frižideru. Mladja klinka u standardnom maniru termita, jela je sve vreme do polaska na plažu.

Odlazak na plažu opet standardan, sa dvoje dece i svim rekvizitima. Sreća pa stariju klinku ne moram da nosim. Ovaj put uz blagoslov gospodje svratio po 2 krofne, za decu (pojeo jednu dok sam “čekao” da mi spakuju za poneti druge dve). 

Tast i tašta su došli malo kasnije.

More odlično. Nažalost bez talasa, opet.

Tokom prepodneva na plaži upoznao neke divne ljude iz Niša. Godinama letuju u Siviriju pa su nam dali kvalitetne savete o tome gde i šta pojesti, kao i koju plažu posetiti. Ipak, odlučio sam u ime familije da ih poslušam na pola. Samo gde ćemo jesti. Skrivene plaže će da sačekaju mene i gospodju, same.

Mladja zaspala u vodi. Za sve postoji prvi put. Spakovali se i trk u apartman.

Hrane u izobilju

Tast i tašta doneli torbu punu neke hrane. Tast ima specifičan ukus. U prevodu, zna čovek šta voli. Mladja se probudila i voza neke konzerve kroz apartman čitavo popodne.

Za ručak špagete bolonjeze. I posle gospodja da kaže da sam debeo. Posle ručka lubenica, pa tura dremke.

Poslepodne na plažu samo ja i starija klinka. Izranjali školjke 1,5h. Posle nam još pola ure trebalo da nam se oči resetuju. Onda došli ostali i pokvarili sve. 

Tašti je danas rođendan pa smo još juče odradili šoping. Čak se i meni svidela marama što je starija klinka odabrala.

Posle plaže idemo na večeru. Jednom se slavi XX-ti rodjendan. Poručio sam duplu porciju girosa. Gospodja me popreko pogledala. Pojeo sam pola. Bože ima li te?!

Sutra ću da odglumim glavobolju i odem sam na giros.

Jesenjin

Otac. Suprug. Lovac na pirate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *