Politika privatnosti

Politika privatnosti domena Iskuliraj.rs

Na stranici Iskuliraj.rs jedan od naših glavnih prioriteta je privatnost naših posetilaca. Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži vrste podataka koje prikuplja i beleži naša stranica i kako ih koristimo.

Ako imate dodatnih pitanja ili tražite više informacija o našoj Politici privatnosti, ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Ova Politika privatnosti odnosi se samo na naše mrežne aktivnosti i važi za posetioce naše web stranice u vezi sa informacijama koje su delili i/ili prikupljali na stranici Iskuliraj.rs. Ova politika se ne odnosi na bilo koje informacije prikupljene van mreže ili putem kanala koji nisu sa ove web lokacije.

Saglasnost

Korišćenjem naše web stranice pristajete na našu Politiku privatnosti i slažete se sa njenim uslovima.

Informacije koje prikupljamo

Lični podaci koje treba da navedete i razlozi zbog kojih ćemo ih tražiti biće vam jasni u trenutku kada od vas tražimo da navedete svoje lične podatke.

Ako nas direktno kontaktirate, možda ćemo dobiti dodatne informacije o vama, kao što su vaše ime, adresa e-pošte, telefonski broj, sadržaj poruke i/ili prilozi koje nam možete poslati i bilo koje druge informacije koje odlučite da pružite.

Kada se registrujete za nalog, možemo zatražiti vaše kontakt podatke, uključujući stavke kao što su ime, ime kompanije, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj.

Kako koristimo vaše podatke?

Informacije koje prikupljamo koristimo na razne načine, uključujući:

 • Za obezbeđenje, upravljanje i održavanje naše stranice Iskuliraj.rs;
 • Za poboljšanje, personalizovanje i proširenje naše web stranice;
 • Da shvatimo i analiziramo kako koristite našu web stranicu;
 • Da razvijemo nove proizvode, usluge, funkcije i funkcionalnosti stranice Iskuliraj.rs;
 • Kako komunicirate sa nama, bilo direktno ili preko jednog od naših partnera, uključujući korisničku službu, kako biste vam obezbedili ažuriranja i druge informacije u vezi sa web stranicom, a u marketinške i promotivne svrhe;
 • Slanjem e-mailova;
 • Da pronađemo i sprečimo moguće prevare;
 • Da formiramo datoteke sa beleškama.

Iskuliraj.rs sledi standardnu proceduru korišćenja datoteka dnevnika. Ove datoteke evidentiraju posetioce kada posete web lokacije. Sve hosting kompanije rade ovo i deo analitike hosting usluga. Podaci prikupljeni u datotekama dnevnika uključuju adrese internet protokola (IP), tip pregledača, dobavljača Internet usluga (ISP), pečat datuma i vremena, stranice s upućivanjem/izlaskom i možda broj klikova. Oni nisu povezani sa bilo kojim informacijama koje mogu lično da vas identifikuju. Svrha informacija je za analizu trendova, administriranje veb lokacije, praćenje kretanja korisnika na veb lokaciji i prikupljanje demografskih podataka.

Kolačići i Web svetionici

Kao i bilo koji drugi web sajt, Iskuliraj.rs koristi „kolačiće“. Ovi kolačići se koriste za čuvanje podataka, uključujući želje posetilaca i stranice na web lokaciji kojima je posetilac pristupio ili ih posetio. Informacije se koriste za optimizaciju korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naše veb stranice na osnovu tipa pregledača posetilaca i / ili drugih informacija.

Opšte informacije o kolačićima pročitajte: “What Are Cookies”.

Google DoubleClick DART kolačić

Google je nezavisni dobavljač na našoj web lokaciji. Takođe koristi kolačiće, poznate kao DART kolačići, za prikazivanje oglasa posetiocima naše veb stranice na osnovu njihove posete www.website.com i drugim web lokacijama na Internetu. Međutim, posetioci mogu odlučiti da odbiju upotrebu DART kolačića tako što će posetiti Google politiku oglasa i mreže sadržaja na sledećoj URL adresi – https://policies.google.com/technologies/ads

Politike privatnosti oglašavača

Nezavisni serveri za oglase ili oglasne mreže koriste tehnologije poput kolačića, JavaScript-a ili web-svetionika, koji se koriste u njihovim odgovarajućim oglasima i vezama koje se pojavljuju na stranici Iskuliraj.rs, a koje se šalju direktno u pregledač korisnika. Oni automatski prime vašu IP adresu kada se to dogodi. Ove tehnologije se koriste za merenje efikasnosti njihovih reklamnih kampanja i / ili za personalizaciju reklamnog sadržaja koji vidite na veb lokacijama koje posećujete.

Imajte na umu da naša stranica Iskuliraj.rs nema pristup ili kontrolu nad ovim kolačićima koje koriste nezavisni oglašavači.

Politike privatnosti trećih lica

Politika privatnosti stranice Iskuliraj.rs se ne odnosi na druge oglašavače ili web lokacije. Stoga vam savetujemo da detaljnije informacije potražite u odgovarajućim Politikama privatnosti ovih nezavisnih servera za oglase. Može sadržati njihovu praksu i uputstva o tome kako da se onemoguće određene opcije.

Možete da onemogućite kolačiće pomoću pojedinačnih opcija pregledača. Da biste znali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima pomoću određenih veb pregledača, one se mogu naći na odgovarajućim web lokacijama pregledača.

CCPA prava na privatnost (ne prodajte moje lične podatke)

Prema CCPA, između ostalih prava, potrošači u Republici Srbiji imaju pravo:

 • Da zahtevaju da preduzeće koje prikuplja lične podatke potrošača otkrije kategorije i određene delove ličnih podataka koje je preduzeće prikupilo o potrošačima.
 • Da zahtevaju od preduzeća da izbriše sve lične podatke o potrošaču koje je preduzeće prikupilo.
 • Da zahtevaju da preduzeće koje prodaje lične podatke potrošača ne prodaje lične podatke potrošača.

Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite da ostvarite neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

GDPR prava na zaštitu podataka

Želeli bismo da budemo sigurni da ste u potpunosti svesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sledeće:

 1. Pravo na pristup – Imate pravo da zahtevate kopije svojih ličnih podataka. Za ovu uslugu možemo vam naplatiti naknadu.
 2. Pravo na ispravku – Imate pravo da zahtevate da ispravimo sve informacije za koje smatrate da su netačne. Takođe imate pravo da zahtevate da dopunimo podatke za koje smatrate da su nepotpuni.
 3. Pravo na brisanje – Imate pravo da zahtevate da izbrišemo vaše lične podatke, pod određenim uslovima.
 4. Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo da zahtevate da ograničimo obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.
 5. Pravo na prigovor na obradu – Imate pravo da podnesete prigovor na našu obradu vaših ličnih podataka, pod određenim uslovima.
 6. Pravo na prenosivost podataka – Imate pravo da zahtevate da podatke koje smo prikupili prenesemo u drugu organizaciju ili direktno vama pod određenim uslovima.

Ako podnesete zahtev, imamo mesec dana da vam odgovorimo. Ako želite da ostvarite neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

Informacije za decu

Drugi deo našeg prioriteta je dodavanje zaštite deci dok koriste Internet. Podstičemo roditelje i staratelje da posmatraju, učestvuju i/ili nadgledaju i vode njihove mrežne aktivnosti.

Domen Iskuliraj.rs svesno ne prikuplja nikakve lične podatke koji se mogu identifikovati od dece mlađe od 13 godina. Ako mislite da je vaše dete pružilo ovakve informacije na našoj web stranici, toplo vam preporučujemo da nas odmah kontaktirate i mi ćemo se potruditi da odmah uklonimo takve podatke iz naše evidencije.