Dan 4, Siviri, Grčka

Siviri beach

Spavao sam loše. Koliko vetra ima tokom poslepodneva, a ni traga ni glasa tokom noći. Nisi fer Eole. 

Opet ustao veoma rano. Otišao u šetnju, kaže gospođa treba da smršam. U povratku kući otkrio pekaru sa odličnim krofnama (majko moja biću još deblji).

Sinoć do kasno ćoćorili na terasi uz prijatan povetarac pa su deca od jutros okasnila za plažu. Ubedjivao sam gospodju da idemo bez njih, ali mi je diskretno rekla da nisam normalan.

Opet grčki doručak (tzatziki i masline) u srpskoj varijanti i trk na plažu. Bože, svaki dan mi se čini da nosim sve više i više stvari. Ima li kraja ovoj agoniji.

Na plaži haos. Što su baš svi morali u ovom terminu na more?!

Ipak kad sam ušao u vodu, sve probleme sam zaboravio, a more za nijansu hladnije nego ovih dana pa mi došlo milo srcu.

I gospođa i ja smo pocrveneli kao rakovi, deci sva sreća ništa (ko da nisu moja), a Sunce baš danas odlučilo da nas otera ranije sa plaže.  Trk nazad u apartman, bebac u jednoj ruci, a svi ostali rekviziti u drugoj (baciću ih u kantu, majke mi).

Međusobno ignorisanje

U apartmanu standardni haos, jedna hoće da jede stalno, a druga je nervozna jer ne može na plažu (a to što je krenula neka alergija na licu, to nema veze).

Zarad mira u apartmanu, oterao sam ih obe na spavanje. Posle smo se gospođa i ja međusobno ignorisali čitajući svako svoje štivo. 

Posle apartmanskog haosa, opet na plažu. Predveče krenuli neki talasi kao ludi, prvi red bio mokar skroz (mi iz drugog reda nismo prstom mrdnuli da im pomognemo – šteta što ih more nije odnelo, bilo bi više mesta za nas). Iskoristili smo priliku da još jednom uživamo u zalasku Sunca. Posle sa plaže opet na giros. Gospođa me danima tera da stanem na vagu. Bože ako te ima, pokvari je.

Sutra je novi dan. Živeo giros. 

Samo da znate da sam izbegao vagu jer sam predložio da prošetam bebca. Umesto u šetnju, bebac i ja otišli da tražimo krofne. Gospodji ni reč (hvala svima)!

Post scriptum

U momentu ponovnih objava ovih tekstova, nalog na fejsu putem kog sam pisao i delio ovo puteštestvije mi je nasilno oduzet i bez ikakvog objašnjenja ugašen, iako sam bio neaktivan danima unazad. Nakon objave trećeg teksta na ovom portalu, fejs mi je ugasio nalog. Živela sloboda govora.

Jesenjin

Otac. Suprug. Lovac na pirate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *