Siviri, Grčka – dan drugi – 2021. godina

Siviri plaža

Ustao još u 07h i odmah zaključio da će dan biti standardno topao. Spavao sam loše, nije se znalo ko me je više šutirao, gospođa ili bebac. Čvrsto sam odlučio da večeras spavam na terasi.

Otišli na plažu oko 0930h (bebcu je ipak trebalo vremena da se razbudi od jučerašnjeg dana). Uživali u svakom trenutku na plaži. Oko 12h pesak počeo nenormalno da gori, u jednom momentu sam mislio da ću prisustvovati topljenju silikata i stvaranju stakla. Ipak ništa. Hladno pivo nas nije dovoljno rashladilo. Bilo je potrebno tuširanje hladnom vodom u apartmanu. 

Nedugo zatim i pobegli u apartman zbog bebca, ona cepnula 2,5h, ja pročitao par strana “Hipnotizera” pa nazad na plažu. Opet talasi, nedovoljno veliki i dalje, ali ipak odlični za uživanje. Posle popili po jedan grčki frape i proteralo nas za čas posla (hvala obližnjem kafiću na razumevanju). 

Zalazak Sunca

Pre odlaska sa plaže uživali u zalasku Sunca (takav zalazak se vidi samo u Siviriju). Verujte mi, prošao sam mnogo, ali takav zalazak se retko viđa. Nije da nema, ali svaki dan uživati u njemu je izuzetna čast, a pre svega zadovoljstvo.

Ostala je Hamletovska dilema, pojesti giros ili ne?! Kaže gospođa da sam iovako dovoljno debeo pa sam za večeru smazao samo dinju.

Bebac još uvek ne spava (nagrabusio sam ga večeras).

Uzdravlje svi i živeli. Sutra je novi dan. Živelo Grčko more.

Post scriptum

U momentu objave ovog teksta, moj profil na fejsu je hakovan, jer je neko mislio da imam nešto vredno na njemu. Iskreno, to mi pomalo i imponuje. Žao mi samo tog hakera koji je kasno shvatio da je profil polumrtav i da se na njemu piše samo od kasnog proleća do rane jeseni, a onda pauza do sledeće godine.

Jesenjin

Otac. Suprug. Lovac na pirate.

You may also like...

1 Response

  1. November 23, 2023

    […] što smanjuje troškove transporta. Osim toga, Grčka ostrva nude raznovrsne sadržaje – od mirnih plaža na Halkidikiju i Tasosu, preko luksuznih vila na Mikonosu, do tradicionalnih kamenih kuća na Kritu. Svako ostrvo […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *