Dan treći, Siviri, Grčka – 2021.

Siviri, dan treci

Znači ovako izgleda kad ustaneš u 05h a ne moraš na posao. Da li ću se ikada navići na ovo lenčarenje?! Lažem, odmah sam se navikao. 

Prvi odlazak u Masutis (nestalo mi piva). Prošetao se još oko 0650h da bi utvrdio da Masutis radi tek od 08h. Otišao na plažu da uživam u jutru. Tek po koji lokalni grk je odlučio da mi pravi društvo u mom jutarnjem obilasku plaže. Pojedini ribolovci se već vraćaju zbog punih mreža, a pojedini se vraćaju zbog praznih flaša (od Tsipura ili nekog drugog grčkog alkohola).

Šetnja je urodila plodom, Masutis se otvorio u 08h, kupio pivo i trk nazad u apartman. Lažem, kupio sam i po kilo tzatzikija i maslina. Idealan grčki doručak u srpskoj varijanti.

Standardno, doručak pa na plažu

Deca ustala, doručkovala i trk na plažu. Sunce danas još jače nego juče.

I pre i poslepodne stanje na plaži opsadno. Nema dovoljno peska za sve nas. Temperatura vode sigurno oko 25-26 stepeni jer iskreno i ne oseti se ulazak. Od jutros neki vetar naneo travke i po koji talas. Možda nekome smeta, ali nama koji nemamo more, nikako ne smeta. Deca požvakala krofne (ja se ogrebao za pola – nemojte da kažete gospodji!) Posle lovili malo morski svet (u prilogu slika). Ali smo odgovorni turisti tako da nije bilo povređenih račića prilikom fotosešna (odmah vraćeni u svoje prirodno stanište).

Iskreno se zahvaljujem Neptunu (ili Posejdonu, zavisi u kog verujete) na poklonu koji je poslao starijoj klikni (ulovila je neku narukvicu od perli). Ovom prilikom se takodje iskreno izvinjavam onome ko je izgubio pomenutu narukvicu, neka mi se slobodno javi da mu nadoknadim gubitak, ali istu zbog sreće deteta na ulovu ne mogu da vratim. Žao mi je.

Za kraj da vam kažem, povratak u apartman je prava agonija sa bebom u jednoj ruci i gomilom priručnih sredstava za plažu u drugoj. Jedva čekam da porastu pa da letujem samo sa gospodjom, ponovo.

Sutra je novi dan.

P.S. Zaboravio sam da kupim sladoled, gospođa mi to nije oprostila.

Jesenjin

Otac. Suprug. Lovac na pirate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *