Dan poslednji letovanja gospodnjeg, 2021. godine

najlepsi zalazak sunca

Siviri (Grčka) – Dojran (S. Makedonija) – Apostolović Leskovac

Od jutros svi u nekom trku. Idemo nazad kući. Nažalost ovo letovanje mora da se završi. Dogovorili smo se da posle doručka odemo na plažu pa još jednom na giros. Ipak jeli picu. Giros poneli sa nama. 

Ni poslednji dan nisam bio pošteđen nošenja rekvizita. Ali ovaj put minimalno. Na putu do plaže svratili u pekaru da uzmem krofne za decu. Dok sam ulazio u pekaru, gospođa mi reče da uzmem jednu i za sebe (zna koliko ih volim). Duša moja. Pojeo sam dve. 

Na plaži standardno, brčkanje, vriska, dreka. Kako može drugačije kad si sa dvoje male dece na odmoru. 

Ovaj put klopa bez piva. Ipak sam ja pre svega roditelj i odgovoran vozač.

Krenuli oko 1430h po lokalnom vremenu. Pravac Dojran. Od kako smo se jedne godine opekli na Evzoniju, samo Dojran koristimo kao prelaz.

Ludnica na ringroudu

Kroz Grčku (ringroud) standardna ludnica u to doba (oko 1500h), a posle prema Dojranu mirno. Stali kod table za Serres da se starija klinka slika. Kaže niko joj ne veruje da u Grčkoj ima grad koji se zove Sereš. Kažem sereš. Žena mi rekla da ne psujem. Pa kad se grad tako zove.

Na granici samo mi. Posle granice obavezna kratka pauza na pumpi. Šaltanje na našu mrežu i vraćanje sata unazad. Bože, sad si našao da vraćaš vreme, kad sam iz Grčke otišao.

Put kroz Makedoniju i dalje standardan, bez nekih posebnih gužvi.

Pre Kumanova videli da je na Preševu haos. Otišli na Prohor. Bili jedini. Na granici fin dečko, vojni gimnazijalac, 32. klasa. Veliki pozdrav za sve vojne gimnazijalce. Moj klasić Kosan bi rekao “Iako su zvezdaši”.

Posle se očas posla spustili do Vranja pa nazad na autoput. Svratili na večeru u “Apostolović” u Leskovcu. Čekamo klopu. Prošli put bilo top. 

Bože, posle samo još 3h do kuće. Veliki pozdrav za sve!

Za nastavak priča možete da me pratite i u grupi “Grčka uživo“!

Jesenjin

Otac. Suprug. Lovac na pirate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *