Dan 13, Siviri, Grčka

Najbolje krofne

Sinoć jeli palačinke. Gospodja jela neku čudnu kombinaciju euro krema i džema od maline, sa tzatziki salatom ispod. Nije bila srećna zbog toga. Mislimo da je razlog to što sam ja brljavio po tanjirima, a ona nije htela da uzme novi.

Posle izbila rasprava oko džogera. Niko živ nije znao gde je.

Nakon večere, otišli da kupimo mač. Starija klinka je krenula pravim putem. Gospođi je bilo vidno žao što isti nije pravi. Čini mi se da je imala na umu da me povredi.

Od jutros tašta spremala prženice, a mladja navalila na voće kao luda. Danima jede grožđe. Kad se ukaki i treba da joj obrišem guzu posle toga, živ nisam.

Posle otišli na plažu. Trebalo mi je samo 12 dana da se organizujem šta treba da nosim na plažu, a šta ne. Moj savet vam je samo kofica za pesak. Sunce je ionako dovoljno jako da će me osušiti posle kupanja. Može i peškir za decu, da gospođa ne vileni. 

Diskretno okasnili, ali taman za talase. Danas prepodne voda hladnija, a talasi bolji nego juče. I mnogo veći. Kad sam izlazio iz vode, spazio meduzu. Diskretno sam je upozorio na opasnost od ljudi. Vidim da me nije poslušala. Jurišala je pravo na neku debelu gospođu iz Makedonije. Bilo mi žao, meduze naravno.

Na plaži ćoćorili sa divnim ljudima iz Novog Sada. Ispostavilo se da imamo zajedničkog poznanika. Mali je svet.

A za ručak? Ništa!

Za ručak ništa. Svako je svakog ignorisao, nadajući se da će onaj drugi spremiti nešto i na kraju sam jeo sušeni paradajz koji sam kupio u Kasandriji na pijaci.

Tašta ekspresno reagovala i spremila kvalitetnu klopu. Opet. Popio hladan Mamos. 

Posle se gospođa žalila da je umorna. Gospođo, pa i ja bih bio da sebe kritikujem toliko. Odmori malo, godišnji je.

Posle ručka trk na plažu. Još samo jednocifreni broj girosa do kraja letovanja. Bože ako te ima, sada je trenutak da zustaviš vreme.

U svoj toj gužvi zaboravio sam da pojedem krofnu. Čini mi se da kriziram.

Poslepodne opet na plaži sa Novosađanima. Ovaj put deca iskopala rov u dužini prvog reda ležaljki. Posle vidim grke do nas i oni kopaju svoj rov. Očekujem sutra prepodne finale lokalnih timova, Srbi iz Sivirija protiv Grka iz Sivirija. Ako pobedimo, pekar mi obećao nema više krofni za mene. 

Gospodo iz reprezentacije, imajte milosti. Za mene je vaša srebrna kao zlatna, dok god su krofne dostupne.

Čekamo ishod sutra.

Jesenjin

Otac. Suprug. Lovac na pirate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *