Dan 10, Siviri, Grčka

Afitos, ulicna umetnost

Sinoć ostali bez struje u apartmanu. Izbila neka sklopka. Ništa od noćnog kupanja zbog klinke koja je odlučila da postane hiperaktivna kad nema struje. Tast i tašta nisu imali šanse.

Otišao u lokalnu pekaru po doručak. Gospođa išla sa mnom u šetnju. Sada sam siguran da me špijunira. Ništa od krofni. 

Jutros sprovedeno takmičenje u merenju pritiska. Pobedila gospođa sa 100/70. Tast je tvrdio da je tašta pobedila sa 110/75. Reći ćemo da je bilo nerešeno. Nas dvojica smo stoički podneli poraz. 

Svi otišli na plažu. Ja ostao da čekam električara. Na pola krofne došao električar da reši problem sa strujom. Otišao u Kassandriu po deo pa sam pojeo i drugu polovinu krofne. Kad se vratio, Antonio mi objašnjava na lošem engleskom koja kombinacija ne treba da radi. Shvatio sam da kad se tuširamo, nema kuvanja kafe.

Posle otišao na plažu

Na plaži još manje gužve nego juče, ali voda bolja. Niotkuda se pojavili talasi i trava. Nije nam smetalo da uživamo. Kad je mlađa klinka krenula da peva, to je bio znak za povratak u apartman.

Gospođa je htela da me iznenadi večeras. Iznenadila je sebe. Kako sam popio pivo uz ručak (a odgovoran sam vozač), gospođa je bila prinuđena da vozi do Afitosa i nazad.

U Afitosu odlično, temperatura iznad svake normale. Vlažnost vazduha kao da sam ušao u vodu. Šetali se i uživali u ovom autentičnom grčkom mestu. Iskreno, oduševljava me ulična umetnost Afitosa više nego išta.

Posle pojeli giros preko puta video igara. Nije loš, 3 eura. A i ne naplaćuju dodatno tzatziki.

Posle svrnuli u neki šop zbog suvenira. Gospođa odlučila da potroši prosečnu platu u Srbiji na suvenire. Rodbina će se obradovati. Ja ne toliko.

Vratili se u Siviri. Deca još ne spavaju. Opet ništa od noćnog kupanja.

Bože, smiluj se. Sutra je nova šansa.

Jesenjin

Otac. Suprug. Lovac na pirate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *